Consiliere şi psihoterapie adulţi, cuplu, familie

DEZVOLTARE PERSONALA

Consilierea psihologică este o intervenţie de scurtă sau de mai lungă durată, o activitate preventivă, de dezvoltare, de educaţie şi se centrează pe dimensiunea prezent, deblocând drumul spre viitor.
Scopul consilierii este dezvoltarea unor noi strategii de coping existenţial, activarea resurselor blocate, complementare sau compensatorii, astfel încât persoanele, familiile şigrupurile în dificultate şi găsească propriile soluţii, utilizânduşi potenţialul de care dispun.
canapea cabinet
Psihoterapia este o activitate curativă, de remediere, adresânduse unor probleme ce au în centru trauma, pierderea, durerea şi blocajul în dezvoltare, reactivitatea nevrotică,tulburările adictive (toxicodependente, alcoolism), tulburări de instinct sexual şi alimentar, comportamente suicidare, tulburări de identitate etc.
Psihoterapia are obiective de profunzime şi un plan terapeutic bine structurat, permiţând remodelarea personalităţii, a Eului, a rolurilor manifestate şi a relaţiilor cu alţii şi culumea, în funcţie de responsivitatea clientului (apud Iolanda Mitrofan).