Scrisul în jurnal-formă de toaletare energetică

Începusem cu câteva zile un articol, acela din rubrica Acasă, unde am omis răspund la întrebarea : „Cum am răspuns nevoii mele de la 11 -12 ani de a împărtăşi bune şi rele fără a fi judecată, de a exprima trăiri, bucurii, temeri…, de a face ascultată?” Aici gasiţi continuarea.

 

Iniţial a fost gândul, apoi emoţia, apoi acţiunea!La început a fost cititul apoi scrisul, după care au mers nemaipomenit împreună. Pe la 12 ani, recunosc că neglijam puţin manualele şcolare şi citeam foarte multă beletristrică: Oscar Wilde, Jane Austin, Sallinger, U Eco, Camus, Stendhal, V. Nabokov, Th. Hardy, Camil Petrescu, I.L.Caragiale etc. Da! Ei mi-au deschis foarte mult apetitul de a citi din ce în ce mai mult, şi de a scrie ulterior!

Şi uite aşa, am descoperit , cu cât scriam mai mult în jurnal, cu atât n- mai fi contenit din scris.

Pe scurt, scrisul în jurnal m-a mobilizat, m-a ajutat cresc, m-a ajutat să îmi conştientizez stările sufleteşti şi le gestionez mai bine;  m-a ajutat ridic de fiecare dată când credeam totul e foarte greu, chiar imposibil.

Scrisul este eliberator! Scrisul este o formă nemaipomenită de a „scoate afară” ceea ce e necesar, dacă nu stringent necesar iasă pentru a creşte din punct de vedere psihologic. Poate că la început, scrisul este privit cu reticenţă dar odată ce împăcarea,  eliberarea îşi fac simţită din nou prezenţa, scrisul devine un foarte bun prieten al dvs. Ceea ce este important de fapt, este ca dvs.   daţi voie  exprimaţi, vă permiteţi fiţi voi înşivă pentru a recăpăta o energie nouă, o stare de bine. Scrisul stimulează cunoaşterea de sine, introspecţia, imaginaţia şi creativitatea, exprimarea sentimentelor. Beneficiul acestei metode este crearea contextului pentru redescoperirea de sine şi punctul de pornire al vindecării interioare.

Printre altele, scrisul are foarte multe avantaje, acela ne modelează, ne structurează şi ne dezvoltă din punct de vedere emoţional şi cognitiv. Ne asigură o sănătate mai bună prin simplul fapt împărtăşim suferinţele emoţionale şi ne exteriorizăm nelăsând „praful se depunăîn trupul şi mintea noastră. De altfel, importanţa scrisului este sustinută de mari cercetori în psihologia sanataţii prin aceea că adevaratul beneficiu vine din externalizarea gândurilor, emoţiilor.

Revenind la motivele creării acestui site  si pasiunea mea de a scrie, aşa am început eu! 🙂

Si iată , AZI am ajuns îmi aştern cu dare de seamă articole despre cât de minunat este sau poate fi Omul.